Razložena Nupo dieta

Nupo dieta je preprosta, učinkovita in hitra!

Sestavljena je iz 6 porcij Nupo dietnih izdelkov, pri katerih lahko poljubno izbirate številne okuse. Dnevno vam zagotovijo pravilno kombinacijo vitaminov, mineralov in ostalih hranil, vse to pa z minimalnim vnosom kalorij.

Nupo dieta od vas zahteva motivacijo in voljo, v zameno pa boste svoje cilje dosegli hitreje kot z ostalimi dietami. Pri njej se izognete tudi lakoti, ki sicer spremlja mnogo drugih diet.

Če vas zanima kako kljub hujšanju z Nupo dieto niste lačni, si preberite enostavno razlago.

Kako? Preprosto!

Vaši prvi Nupo koraki

Ko boste z Nupo dietnimi napitki ali Nupo dietnimi juhami nadomestili vseh 6 obstoječih obrokov dnevno, boste dosegli maximalno izgubo telesne teže. Vsaka porcija Nupo dietnega napitka ali Nupo dietne juhe vsebuje približno 115 kcal. Tekom dneva boste torej zaužili 6 porcij Nupo prehrane.

Primer: za zajtrk popijete Nupo dietni napitek z okusom mango/vanilija, kasneje Nupo dietni napitek z okusom bele kave, Nupo dietno zelenjavno juho za kosilo, za popoldansko malico si lahko privoščite Nupo dietni napitek z okusom jagode, Nupo dietno juho z okusom špargljev za večerjo in zvečer še Nupo dietni napitek z okuosm kakava.

Tako je vaš želodec vedno poln in v zagonu, telesu pa zagotovite vse potrebne sestavine, medtem ko se izognete praznim kalorijam. Ker v vaše telo vnesete manj kalorij kot jih porabi, posledično izgubljate telesno težo.

Ste pripravljeni na učinkovito Nupo dieto?

Raziskave so pokazale povezavo med hitrostjo izgube telesne teže z zmožnostjo vzdrževanja že dosežene telesne teže in sicer - hitreje in več teže ko izgubite, lažje vzdržujete pridobljeno telesno težo. Še ena večja mednarodna študija je prikazala, da posamezniki, ki prekomerno telesno težo izgubijo s pomočjo diete prehrane v prahu, lažje obdržijo pridobljeno telesno težo po 4-5 letih kot posamezniki, ki prekomerno telesno težo izgubijo s pomočjo klasične diete (7.1 kg proti 2.0 kg).

Nupo dieta, kjer uživate izključno 6 porcij Nupo dietne prehrane dnevno, ni primerna za vsakogar. Pri sami Nupo dieti posamezniki navadno nimajo težav z lakoto, vendar v primeru, da se lakote ne morete znebiti in ste pripravljeni sprejeti počasnejšo izgubo odvečne telesne teže, lahko v prehrano vključite tudi manjše količine »običajne« zdrave hrane.

(Vir: A. Astrup, Rossne S, Lessons from obesity management programmes: Greater initial weight loss improves long-term maintenance. Obes Rev. 2000 May; 1(1): 17-9 )

Nupo dieta od vas zahteva voljo in motivacijo, a vam v zameno zagotavlja hitrejšo dosego vaših ciljev. V kolikor se boste držali zelo nizko energijske diete (eng.VLCD), pri kateri bo Nupo vaš edini vir prehrane, vam zagotavljamo najbolj učinkovito izgubo telesne teže.


S 6 Nupo obroki dnevno vašemu telesu zagotovite vse, kar potrebuje: vitamine, minerale in vlaknine. To pomeni, da lahko z Nupo izdelki nadomestite vse svoje obstoječe obroke ter obenem odvečne kilograme izgubljate hitro, zdravo in učinkovito.

Nupo prehrana je enostavna, kaj kmalu pa boste ugotovili, da lahko Nupo izdelke med seboj tudi združujete. Nupo izdelke lahko združujete s sadjem in zelenjavo, manjšim prigrizkom ali vašo najljubšo hrano. Paziti je potrebno le na kolicino posamezne porcije. Nekateri v zelo strogi dieti vidijo težavo, vendar z Nupo prehrano težav ni. Vaš dnevni dietni vnos lahko združujete : z 600g sadja in zelenjave, pusto ribo ali perutnino, Nupo nadomestili obroka (plošcica ali napitek v tetrapaku) ali Nupo shake, 10 polj iz Nupo sistema polj, in seveda, veliko vode.

O tem, kako lahko združujete »običajno« hrano z izgubo telesne teže, si preberite v naši knjižici Nupo sistem polj.